Short guide

Dungeons & Dragons in een notendop

Dungeons & Dragons, of D&D, is een spel waarmee je gezamenlijk verhalen vertelt. Samen met vrienden bedenk je een groep fantasy helden op zoek naar glorie, goud en avontuur. Bevecht monsters, dineer met koningen, en ontdek een magische wereld die jullie samen creëren.

“Er is een roeping tot avontuur. Het is iets in de innerlijke psyche van de mensheid.” – Gary Gygax

1. Waarom D&D?

Allereerst: je kan de held zijn waar je altijd van hebt gedroomd! Ben jij een legendarische boogschutter zoals Katniss of Robin Hood? Een machtige magiër als Hermelien of Merlijn? Een beroemde krijger als Achilles of Wonder Woman? Of iets totaal anders, maar minstens net zo awesome? Jij kiest wie je bent, en hoe je speelt. Jij en je vrienden worden de helden van jullie eigen verhaal. Jij bepaalt wat er gebeurt, en alles kan. In een wereld van fantasie ligt de grens bij je eigen verbeelding. En wie weet, misschien is de echte schat daadwerkelijk de vriendschap die zijn ontstaan! *knipoog*

2. Een nieuw avontuur

Bij ons hoef je alleen een ticket te halen en naar Forum Groningen te komen om je avontuur te beginnen. Wij zorgen voor genoeg personages om uit te kiezen, dobbelstenen, en zelfs prachtige miniaturen en speeltafels. Onze DMs zitten klaar met een avontuur, en bekommeren zich om alle regels zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken. Zij geven leven aan de wereld die je ontdekt, de figuren die je ontmoet, en de gevaren die op de loer liggen. Dat is een flinke verantwoordelijkheid, maar gelukkig zijn ze best aardig als je ze beter leert kennen. Maak kennis met onze DMs onderaan deze pagina.

Scoor je ticket

Bemachtig een ticket voor een van onze aankomende events. Je kan samen met je vrienden komen, of alleen. Er zijn altijd groepen die versterking nodig hebben.

Neem plaats

Kom naar Forum Groningen, en ga aan tafel zitten bij een van onze Dungeon Masters. Hapjes, drankjes en spelmateriaal staan klaar voor gebruik.

Ga op avontuur

Maak je klaar voor een avond vol magie, monsters en mysterie. Ieder event heeft een uniek, op maat gemaakt avontuur, klaar om beleefd te worden.

3. Tijd voor avontuur!

“Je loopt door een donker, onheilspellend bos. Geen teken van de kronkelweg die er veilig doorheen zou leiden, of de gids die plots verdween na zonsondergang. Als de realisatie begint in te dalen hoe verdwaald je bent, hoor je het diepe, hongerige gegrom opnieuw. Wat voor wezen het ook is, het komt dichterbij, en snel. Wat doe je?"

Zo kan je avontuur beginnen. Je zit in het nauw, en gevaar ligt op de loer. Het is aan jou en je vrienden om te bedenken wat jullie helden doen. Maak je je klaar om te vechten? Sla je op de vlucht? Gebruik je magische spreuken en heilige rituelen, of je eigen listen en plannetjes? Wat je ook doet, je gooit de dobbelsteen om de uitkomst te bepalen. Maar wat als het monster je pakt? Daarom ga je nooit alleen op avontuur. Alle helden moeten samenwerken om jullie missie te volbrengen. Er zit geen “ik” in “avontuur”.

Nog meer lezen voor je bij ons langs komt? Check de officiële Dungeons & Dragons website hieronder.