Over ons

Ons verhaal

Dungeons & Dragons is een van de meest leuke en inspirerende manieren om je vrije tijd door te brengen. Tenminste, dat vinden wij. Aangezien beginnen met D&D soms een grote stap lijkt, zorgen wij ervoor dat het voor iedereen toegankelijk is. Je hoeft niet eens een nerd te zijn, het is ook leuk voor “normale” mensen!

Bijna al ons spelmateriaal is op maat gemaakt en makkelijk te gebruiken. Alle personages en avonturen maken en testen we zelf. Het is plug & play, en we zorgen dat onze avonturen en personages geschikt zijn voor zowel nieuwe spelers als D&D veteranen. 

Het team achter Pub Heroes bestaat uit Daniel Devoy, Cesco Homminga en Menno Wierdsma. Samen hebben ze meer dan 50 jaar ervaring met het spelen, organiseren en ontwikkelen van Dungeons & Dragons spellen.

Ons team

Cesco Homminga

Met ervaring als ondernemer en event manager zorg ik ervoor dat onze Pub Heroes sessies soepel verlopen, en de gasten tevreden zijn. Ik heb ook de business-kant van het verhaal onder mijn hoede, want iemand moet de loot in de gaten houden!

Ik vind verhalen over epische mysteries en vergeten kennis fantastisch, en hoe wereldschokkende gebeurtenissen het alledaagse leven beïnvloeden. Ik hou ervan om morele dilemma’s in mijn spelsessies te gooien, omdat D&D een fantastische tool is om hiermee te spelen. Maar vooral wil ik als DM mijn spelers verrassen met toffe verhalen.

Menno Wierdsma

Als docent en onderzoeker en een grote liefde voor verhalen, zie ik graag meer mensen van D&D en andere rollenspellen genieten.Tijdens de Pub Heroes avonden loop ik veel langs de verschillende tafels om hulp te bieden en voor mijn eigen plezier: kijken naar mensen die D&D spelen is bijna net zo leuk als zelf spelen.

D&D is voor mij een manier om mijn vrienden te zien en een gezellige avond te hebben, naast de lol om als held meeslepende avonturen te beleven in fantasiewerelden. Als DM ben ik op mijn best als ik niks doe. Dan leun ik achterover en geniet ik van de spelers die de details van hun plan of strategie bespreken, terwijl ze daarmee een wereld tot leven wekken die bij mij begon, maar nu net zo goed van hen is.

Daniel Devoy

Met tien jaar als schrijver en zanger onder mijn riem, is het entertainen van een menigte en het verbinden met vreemden op emotioneel niveau terwijl we delen in een verhaal mijn passie. Naast het helpen met het plannen van de sessies, probeer ik meestal een tafel vooraan en in het midden te vinden, klaar om zowel nieuwkomers als veteranen te ontmoeten en ermee te spelen.

Ik wil dat mijn spelers elke sessie verlaten en zich afvragen wat had kunnen zijn, volledig ondergedompeld in de wereld die wordt gepresenteerd. En ik hoop een sfeer te scheppen die iedereen aanmoedigt om uit zijn schulp te kruipen en zijn zorgen een paar uur achter zich te laten terwijl we enkele draken verslaan!

Ontmoet onze Dungeon Masters

Robert

Ik hou ervan om spelers te verrassen met fantastische locaties en spannende uitdagingen, waarbij ik ervoor zorg dat iedere soort rollenspeler zijn of haar ei kwijt kan.

Amanda

Ik ben een media innovatie docent en audio producer en hou van het absurde, laten we zien hoe gek we het kunnen maken!

Ruben

Ik hou ervan om het rollenspel tot aan het komische toe op te voeren. Bij mij aan tafel kun je rekenen op accentjes, improvisatie en bovenal: lol!

Daniel

Het leukste van DM zijn is verhalend een wereld tot leven wekken voor je spelers, een wereld waar zij de hoofdrol in spelen. Het woord ''Nee'' ken ik niet, wel het woord ''Hoe''!

Adrian

Een goed verhaal is als een zaadje waaruit de hoogste bomen, mooiste bloemen of het zachtste gras uit groeit. Als DM probeer ik de zorgzame tuinier te zijn die elk verhaal laat bloeien en groeien.

Shyama

Sinds de creatie van mijn eerste personage Phileas the Filthy ben ik als een blok gevallen voor D&D. Als DM hou ik van spooky verhalen leiden!

Stefan

Een bewuste “forever DM” die zijn best doet om game designer en schrijver te worden, met een voorliefde voor roleplay en acteren. Verwacht het onverwachte, want samen weven wij ons verhaal.

Florian

Al mijn spelers zijn fantastische avonturiers. Met die mindset ben ik DM. Als jouw dm laat ik zien hoe awesome jouw beslissingen (en die van je dobbelstenen) jouw maken!

Bjorn

Ik speel ongeveer 20 jaar D&D, en ben gek op gezamenlijk verhalen vertellen. Ik hou van horrorverhalen, maar ik ben ook in voor eenhoorns galloperend over de regenboog of zelfs sci-fi!

Louis

Ik probeer wat in mijn hoofd zit naar de speeltafel te vertalen. Mijn gedachten zijn meestal: It’s Adventure Time!